Muszę przyznać że pasta bardzo smaczna i znika w mgnieniu oka a narzucony by jadł tylko ją już od dłuższego czasu. Pastę podałam na pieczywie wasa bo akurat takie się w domu uchowało :)
Składniki:
- 1 opakowanie surimi ( może być mrożone)
- około 10 jajek
- pęczek szczypiorku,
- sól i pieprz do smaku,
- majonez
Surimi rozmrażamy i siekamy bardzo drobno ( ja to robię w malakserze). Jajka gotujemy na twardo, zdejmujemy skorupkę i również tratujemy malakserem. Szczypiorek kroimy dość drobno i wrzucamy do miski z jajkami i surimi, mieszamy, dodajemy majonez ( wedle uznania), mieszamy dokładnie , próbujemy czy dobre :D i ewentualnie dodajemy sól i pieprz.( ja tylko pieprz bo i surimi i majonez są słone). I taką pastę mamy do kanapek, trzymamy oczywiście w lodówce!
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuń