Bardzo prosta i szybka zupka z zielonego groszku :) uwielbiam jej smak i kolor.
Składniki:
1,5 l wywaru warzywnego
1 op groszku mrożonego
1 op makaronu penne,
do smaku Sól,
do smaku pieprz,
wedle uznania ser zółty,
opcjonalnie śmietana 18 proc,
3 szt ziemniaków
Przygotowanie:
Przygotowujemy 1,5 l wywaru z warzyw. Wyciągamy warzywa zostawiając tylko 1 lub 2 marchewki które kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy obrane i pokrojone w kostke ziemniaki. Gotujemy około 10 minut. Dodajemy groszek. Gotujemy dalej około 10 minut i miksujemy blenderem na gładziutką masę. Gotujemy dalej około 10-15 minut wtedy zupa będzie bardziej gęsta.Solimy i pieprzymy do smaku. Podajemy z makaronem lub grzankami i utartym żółtym serem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz