środa, 26 października 2011

Spagetti w sosie serowo-śmietanowym

Uwielbiam spagetti z sosem serowo - śmietanowym! Do tego dodałam boczku i kabanosa ale można dać  takie dodatki na jakie mamy ochotę! 



Składniki:
  • makaron spagetti.
  • 150 ml śmietany 36%
  • 250 ml wody,
  • 1 duże opakowanie serka topionego o ulubionym smaku,
  • 150 g żółtego sera startego,
  • kabanos ( ilość dowolna)
  • kawałek boczku wędzonego,
  • pieprz,
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Wodę mieszamy ze śmietanka i podgrzewamy na małym ogniu,  dodajemy serek topiony i ciągle mieszając gotujemy aż się rozpuści. Na koniec dodajemy żółty ser i nadal mieszając  podgrzewamy aż ser żółty  się całkowicie rozpuści i powstanie nam kremowa konsystencja. Dodajemy pokrojone drobno kabanosy i boczek nadal podgrzewamy. Doprawiamy pieprzem i dowolnymi przyprawami :) wyszło PYCHA!!!!!

Smacznego!!!!!

2 komentarze:

  1. Po prostu mniam! :) Akurat nie miałam pomysłu na coś szybkiego i smacznego, jeśli chodzi o obiadek. Dopiero wróciłam i zastanawiałam się, czy zadowolić się zwykłymi kanapkami...Otóż nie! :)Makaron + sos.. idę robić obiad :) Pozdrawiam serdecznie i dziękuję ^^

    OdpowiedzUsuń
  2. no po co snietana 36 % plus woda hmmm dziwne no ale niech bedzie ja mysle kawalek smierdzieloa plesniaka topionego plus ziola prowanlandzkie albo oregano i bazylia by cos wyczarowalo z tego sosu + natomiast wedlina z calym szczunkiem odpada a jesli juz ktos sie zapiera ze musi byc to moze kawalontki z kurczaka:) i takim to sposobem zycze smacznego

    OdpowiedzUsuń