środa, 16 października 2013

Herbata miętowo - cytrynowa

Woda 1l 
herbata miętowa - 2 torebki 
herbata czarna - 1 torebka 
cytryna - 1 sztuka 
liście mięty - wedle uznania 
cukier - 2 łyżki


 PRZYGOTOWANIE: 
Wodę zagotować. Wrzątkiem zalać herbaty w dzbanku. Zostawić do zaparzenia na około 5 minut.Posłodzić. Herbatę przestudzić. Wyszorować cytrynę, pokroić w plastry i dodać do herbaty. Miętę umyć i również wrzucić do dzbanka z herbatą.

4 komentarze:

  1. Musi być dobra :) aż mnie zachęciłaś do zrobienia sobie herbaty :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Cieszę się :) Nic nie poprawia tak humoru w zimne, deszczowe dni jak szklaneczka gorącej herbatki najlepiej jeszcze z miodem ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. oooo to coś w sam raz na obecny czas - super!

    OdpowiedzUsuń
  4. Dokładnie :) Poprawia lalamido ;)

    OdpowiedzUsuń