poniedziałek, 23 grudnia 2013

Tosty z pieczarkami

Pycha są! Uwielbiam je jeść na śniadanie.

Składniki:
1/2 szt cebuli lub 1 mała
3 duże pieczarki
1 łyżeczka masła
2 kromki tostowego chleba
sól i pieprz do smaku
po szczypcie bazylii i oregano
Można posypać też żółtym serem lub parmezanem.

W małym garnku rozpuszczamy masło, dodajemy pokrojona w plasterki cebulę, solimy odrobinę i dusimy 5 minut. Dodajemy pokrojone pieczarki. Dusimy około 15 minut aż zmiękną. Doprawiamy sola pieprzem i bazylią oraz oregano. Tosty podpiekamy w tosterze lub jeśli ktoś nie ma to rumienimy je na patelni lub w piekarniku na opcji grill. Na rumiane, chrupiące tosty nakładamy nasze pieczarki. Dekorujemy keczupem i listkiem pietruchy. I zjadamy ze smakiem I nawet mamy ochotę na dokładkę :D  

8 komentarzy:

  1. Klasyka a jaka pyszna ! Brakuje tylko ciągnącego się sera :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Taaaak z serem były by jeszcze pyszniejsze, niestety brakło w lodówce :D

    OdpowiedzUsuń
  3. O taaaaak... ja bym takie chętnie jadła :D Zesrem również... jeszcze chętniej pewnie. Ale bez sera wcale gorzej by mi nie poszły :D
    Wyglądają apetycznie.

    OdpowiedzUsuń
  4. prosty przepis, a wygląda smakowicie i napewno dobre

    OdpowiedzUsuń
  5. fajny prosty przepis,sycące i kaloryczne z tym, że po takich potrawach trzeba się zaopatrywać w tuniki dla puszystych

    OdpowiedzUsuń