potrzebujemy:
- młoda kapusta - 2 szt
- cebula dymka wraz ze szczypiorem - 2 pęczki
- koperek - 1 pęczek
- olej - 3 łyżki
- łopatka wieprzowa - 700g
- woda - 700ml
- przecier pomidorowy - 200ml ( lub koncentrat 2 łyżki)
- sól i pieprz do smaku
W garnku rozgrzać olej, dodać pokrojoną drobno dymkę wraz ze szczypiorem. Podsmażyć około 5 minut. Kapustę poszatkować, dokładnie wypłukać, wrzucić do garnka z cebulą. Mięso umyć, pokroić w kostkę. Podsmażyć chwilke na patelni a następnie dodać do kapusty. Zalać kapustę wodą, dodać przyprawy i gotować aż mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania dodać przecier i posiekany koperek. Podawać z ziemniakami
No, no, no:) Porządny obiadek:)))
OdpowiedzUsuńDzięki za ten wpis.
OdpowiedzUsuń