2 puszki pomidorów krojonych
2 duże cebule
1/2 papryki żółtej
1/2 papryki czerwonej
2 ząbki czosnku
1/2 puszki kukurydzy,
1/3 puszki ananasa krojonego w kostkę
1 łyżeczka papryki słodkiej
zmielonej,
1 łyżeczka curry,
1/3 łyżeczki chilli w proszku,
3 łyżk ioctu octu,
2 łyżki cukru,
1 łyżeczka musztardy ostrej
1 łyżeczka pieprzu czarnego
zmielonego
sól do smaku
2 filety z kurczaka
Przygotowanie:
Pomidory, cebulę i papryki wrzucamy do
garnka, dodajemy sól i gotujemy na wolnym ogniu około 20 minut
czasami mieszając. Czosnek siekamy niedbale i dodajemy do
gotujących się pomidorów, wsypujemy wszystkie przyprawy oraz
dodajemy musztardę i cukier. Miksujemy wszystko blenderem. Gotujemy
jeszcze przez chwilę ( około 15 minut) i dodajemy ocet, pokrojone w
kostkę ananasy i kukurydzę. Doprowadzamy do wrzenia.
Filety z kurczaka myjemy i kroimy w
cienkie paseczki. Smażymy na odrobinie oleju aż się zarumienią.
Dodajemy do sosu i chwilkę razem gotujemy. Podajemy z ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz