Składniki:
1/2 szt cebuli lub 1 mała
3 duże pieczarki
1 łyżeczka masła
2 kromki tostowego chleba
sól i pieprz do smaku
po szczypcie bazylii i oregano
Można posypać też żółtym serem lub parmezanem.
W małym garnku rozpuszczamy masło, dodajemy pokrojona w plasterki cebulę, solimy odrobinę i dusimy 5 minut. Dodajemy pokrojone pieczarki. Dusimy około 15 minut aż zmiękną. Doprawiamy sola pieprzem i bazylią oraz oregano. Tosty podpiekamy w tosterze lub jeśli ktoś nie ma to rumienimy je na patelni lub w piekarniku na opcji grill. Na rumiane, chrupiące tosty nakładamy nasze pieczarki. Dekorujemy keczupem i listkiem pietruchy. I zjadamy ze smakiem I nawet mamy ochotę na dokładkę :D
3 duże pieczarki
1 łyżeczka masła
2 kromki tostowego chleba
sól i pieprz do smaku
po szczypcie bazylii i oregano
Można posypać też żółtym serem lub parmezanem.
W małym garnku rozpuszczamy masło, dodajemy pokrojona w plasterki cebulę, solimy odrobinę i dusimy 5 minut. Dodajemy pokrojone pieczarki. Dusimy około 15 minut aż zmiękną. Doprawiamy sola pieprzem i bazylią oraz oregano. Tosty podpiekamy w tosterze lub jeśli ktoś nie ma to rumienimy je na patelni lub w piekarniku na opcji grill. Na rumiane, chrupiące tosty nakładamy nasze pieczarki. Dekorujemy keczupem i listkiem pietruchy. I zjadamy ze smakiem I nawet mamy ochotę na dokładkę :D
Klasyka a jaka pyszna ! Brakuje tylko ciągnącego się sera :)
OdpowiedzUsuńTaaaak z serem były by jeszcze pyszniejsze, niestety brakło w lodówce :D
OdpowiedzUsuńO taaaaak... ja bym takie chętnie jadła :D Zesrem również... jeszcze chętniej pewnie. Ale bez sera wcale gorzej by mi nie poszły :D
OdpowiedzUsuńWyglądają apetycznie.
prosty przepis, a wygląda smakowicie i napewno dobre
OdpowiedzUsuńfajny prosty przepis,sycące i kaloryczne z tym, że po takich potrawach trzeba się zaopatrywać w tuniki dla puszystych
OdpowiedzUsuńta w tuniki dla puszystych dobre sobie
OdpowiedzUsuńCiekawy przepisik:)
OdpowiedzUsuńMniam - pyszne było:)
OdpowiedzUsuń