niedziela, 1 grudnia 2013
Pasta jajeczna z żółtym serem i porem
Składniki:
10 jajek
100 g żółtego sera
1 mały por
2 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek i przekładamy do miski. Miażdżymy tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem. Pora myjemy i kroimy drobno razem z zieloną częścią, bez liści. Żółty ser trzemy na drobnej tarce. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Dodajemy 2 łyżki majonezu lub więcej zależy jak wolimy. Ponownie mieszamy do połączenia się składników. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na około 2 godziny aby pasta nabrała smaku.
Etykiety:
Pasty jajeczne
Wiecznie na diecie, podobno całkiem fajna dziewczyna, uwielbia gotować dla siebie i rodziny...
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Lubię takie pasty :)
OdpowiedzUsuń