Wczoraj naszło mnie na faszerowaną papryczkę, ponieważ jak wiadomo się odchudzam to akurat na dietę w sam raz faszerowane warzywa :)
Składniki:
- dwie ładne papryki,
- 200 g kapusty kiszonej,
- kilka sporych pieczarek,
- mięso z indyka gotowane i zmielone,
- sól pieprz do smaku,
- natka pietruszki posiekana,
- 1 duża cebula posiekana drobno
Papryce odciąć "czapeczki" wyjąć gniazda nasienne. Kapustę kiszoną gotujemy odlewając wodę tak by nie była za bardzo kwaśna. Ugotowaną i odciśniętą mielimy razem z mięsem. Pieczarki trzemy na tarce jarzynowej, cebulę siekamy dość drobno i podsmażamy to wszystko na patelni az pieczarki nie będą surowe. Natkę siekamy drobno, wszystkie składniki mieszamy z mięsem robiąc taki warsz jak na krokiety lub pierogi. Mieszamy, doprawiamy i pod przykryciu na małym ogniu jeszcze sobie dusimy kilka minut. Faszerujemy nadzieniem papryczki, zamykamy czapeczkami i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na jakieś 30-40 minut aż nam papryka lekko zmięknie.
Zdjęcia kiepskie bardzo ale baterie na wyczerpaniu były także :) ważne że są co nie?
Smacznego!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz