Składniki:
500 g ziemniakOw ugotowanych
1 szkl mąki pszennej
1 jajko
Przygotowanie:
Ugotowane dzień wcześniej ziemniaki mielimy w maszynce lub dziabiemy tłuczkiem. Dodajemy mąkę i jajko i wyrabiamy gładkie ciasto. dzielimy na cześci i formujemy cienkie wałki. Kazdy wałek kroimy po skosie w drobne kluseczki.Kluseczki wrzucamy na osolony wrzątek. Gotujemy około 1-2 minuty po wypłynięciu. Wyciagamu łyżka cedzakową i przelewamy zimna wodą.
uwielbiam <3
OdpowiedzUsuńmmm <3 najlepsze z bulka tarta i duuuza iloscia cukru!
OdpowiedzUsuńwieki nie jadłam!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam,
szana,
www.gastronomygo.blogspot.com
<3 idealne;)
OdpowiedzUsuńo matko, dziękuję za brak zbędnych zdań! :)
OdpowiedzUsuńa ziemniakow ma byc tyle przed czy po ugotowaniu ? ?:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam kopytka!
OdpowiedzUsuń