Składniki:
- 1 szklanka jogurtu naturalnego,
- 1 szklanka cukru,
- 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej,
- 1 cukier waniliowy,
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia,
- dwa jajka,
- 1/2 szklanki oleju,
- 50g miękkiego masła,
- ok. pół szklanki cukru,
Wykonanie:
Wszystkie składniki mieszamy do uzyskania jednolitej masy można ręcznie albo mikserem. Wlewamy do formy u mnie keksówka o wymiarach dolnych 25 x 7 cm, posypujemy ulubionymi owocami ( w moim przypadku borówki). Na wierzch sypiemy kruszonkę. Pieczemy w 175 stopniach aż kroszonka się lekko zarumieni a patyczek wbity w ciasto będzie suchy ( około 50 minut)
Smacznego !!!
muszę to zrobić, a co! nie będę sobie żałować :))
OdpowiedzUsuń