czwartek, 31 października 2013

Tagliatelle ze szpinakiem

1 opakowanie włoskiego makaronu tagliatelle
1 opakowanie szpinaku rozdrobnionego
4 ząbki czosnku
1 kostka rosołowa
2 łyżki śmietany 18%
sól i pieprz do smaku
masło 1 łyżka

Masło rozpuszczamy na patelni. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Podsmażamy około 2 minuty. Wrzucamy rozmrożony i lekko odciśnięty szpinak oraz kostkę rosołowa. Smażymy mieszając aż kostka się całkowicie rozpuści. Na koniec dodajemy śmietanę i zagotowujemy. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Dodajemy do wcześniej ugotowanego makarony i mieszamy tak by szpinak oblepił każdą wstęgę makaronu. 

Smacznego!

2 komentarze:

  1. To jedno opakowanie to w uszy można sobie wsadzić. Opakowania makaronu to 300, 500, 750g i 1kg. Szpinak 250, 300, 500, 750.
    Przepis można sobie w uszy wsadzić

    OdpowiedzUsuń