Składniki:
- wywar mięsno-warzywny lub kostka rosołowa,
- około 0,7 litra przetartych pomidorów,
- 3 łyżki smietany,
- kilka listków bazylii posiekanej,
- sól pieprz kwasek cytrynowy, cukier
- makaron jaki lubimy , u mnie zacierka i jakieś dziwne małe kółeczka ;)
Przygotowanie banalnie proste! Gotujemy wywar na mięsku i warzywkach, solimy go oczywiście. Kiedy wywar juz jest gotowy wyciągamy mięso i warzywa a dodajemy przecier pomidorowy. gotujemy chwilkę, doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i kwaskiem do smaku(wszystkiego oprócz soli dosłownie szczypta ...) Zabielamy odrobiną śmietany.
Podajemy z ugotowanymi kluseczkami. Dekorujemy odrobiną bazylii. Pycha i znika raz dwa!
Smacznej zupki !!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz